Serena Williams bez problema u trećem kolu, oprostila se Wozniacki

Ženski dio turnira

Serena Williams bez problema u trećem kolu, oprostila se Wozniacki

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u treće kolo Wimbledona nakon što je danas porazila Bugarku Viktoriyju Tomovu sa 2:0 u setovima. 

Serena, koja je postavljena za nositeljicu na Wimbledonu iako je 181. teniserka svijeta, odigrala je sjajan meč i na kraju je slavila sa sigurnih 6:1 i 6:.4

Nekadašnja prva teniserka svijeta napravila je prvi brejk sredinom prvog seta i odmah je kasnije još jednom oduzela servis protivnici što joj je bilo dovoljno da slavi sa 6:1. U drugom periodu Bugarka je pružila daleko veći otpor jer je izgubila samo jedan servis gem, a imala je i brejk loptu na servis Serene, ali ipak nije uspjela učiniti ništa više od poštenog oproštaja sa turnira.

Podsjetimo, Serena je Wimbledon osvajala sedam puta, a prošle godine nije nastupala zbog trudnoće.

Osim nje dalje je prošla i sestra Venus koja je imala problema sa Rumunkom Dulgheru jer je prvi set izgubila sa 6:4, ali kasnije je slavila sa 6:0 i 6:1.

Od turnira se oprostila šampionka Australian Opena Carolina Wozniacki koja je u tri seta izgubila od Ruskinje Makarove što je svakako iznenađenje dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi