Odavno nismo vidjeli boljeg Džumhura

Čeka ga polufinale

Odavno nismo vidjeli boljeg Džumhura

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale turnira u Antalyji nakon što je danas savladao Francuza Pierre-Huguesa Herberta sa sigurnih 2:0 u setovima.

Iako Damir veoma rijetko igra mečeve koji nisu neizvjesni, danas je bio baš takav, a naš teniser je na kraju bez problema slavio pobjedu i plasirao se u naredni krug.

Damir vjerovatno nikad nije odigrao bolji meč na svoj servis jer je rivalu dopustio samo jednu jedinu brejk loptu, ali ne i brejk. S druge strane, on je napravio četiri brejka ukupno, jedan u prvom i tri u drugom setu, što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 6:4 i 6:1 nakon 64 minute igre.

Zanimljivo, Džumhur ni u polufinalu ovog turnira iz serije 250 neće imati pretjerano težak zadatak jer će igrati protiv boljeg iz meča Nikoloz Basilashvili (ATP 76.) - Jiri Vesely (ATP 103.). Njihov meč je upravo u toku, a Vesely vodi sa 1:0 u setovima. Naravno, ko mu god bude rival, Damir će biti veliki favorit.

Top Komentari

SEIKO
E jes vala dobio klasu igrača hahaha, pa taj Herbert je dubl igrač.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi