Oglasio se i Đoković: Iako je "pobjegao" s pressice na kraju je ispao gospodin

Srbin diskvalifikovan

Oglasio se i Đoković: Iako je "pobjegao" s pressice na kraju je ispao gospodin

A. Čaušević

Novak Đoković je bio apsolutni favorit da osvoji US Open, ali su ga neopreznost i diskvalifikacija koštali neuspjeha. 

Đoković je u meču sa Pablom Carrenom-Bustom pogodio sutkinju te je nakon desetominutnog vijećanja izbačen s Grand Slama.

US Open je svoju odluku obrazložio činjenicom da je srbijanski teniser prekršio pravilo namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica.

Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti poene koje je osvojio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom."

Đoković je navodno odmah napustio teniski kompleks, otkazao je i press-konferenciju, a nakon što mu se ohladila glava oglasio se na Instagramu.

"Tužan sam i prazan nakon ove situacije. Provjerio sam sa sutkinjom i organizatorima kako se osjeća i hvala bogu, dobro je. Neizmjerno mi je žao što sam joj uzrokovao toliki stres. Toliko nenamjerno, toliko krivo. Neću objaviti njezino ime kako bih joj zaštitio privatnost. Što se tiče diskvalifikacije s turnira, moram živjeti s tim, preboljeti razočarenje i sve ovo pretvoriti u lekciju da bih narastao kao igrač i čovjek. Ispričavam se organizatorima US Opena i svima koji su uključeni u turnir zbog svog ponašanja. Zahvalan sam svom timu, porodici i navijačima koji stoje iza mene kao čvrsta stijena. Uvijek su tu. Hvala vam, tako mi je žao", napisao je Đoković.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CE0AzAOH2cp/[/instagram]

Promo

Top Komentari

Grohot
Bravo Novak, jedino ispravno na kraju svega. Pravila su jasna i pogreska je tvoja a u tenisu se ovake greske kaznjavaju.
7 0
E.Car
Nije mi ga žao ali ovoj ženi se na očima vidi da je kuja.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi