Ogroman skokok Džumhura, Nadal ozbiljno ugrozio Đokovića

ATP lista

Ogroman skokok Džumhura, Nadal ozbiljno ugrozio Đokovića

A. Čaušević

Damir Džumhur je ostavio ogroman napredak na najnovijoj ATP listi. 

Zahvaljujući dobrim partijama na turniru u New Havenu Džumhur je skočio za 11 pozicija te je trenutno 88. teniser svijeta.

Za razliku od Džumhura, Mirza Bašić je ostvario blagi pad te je sada na 220. poziciji.

Osvajanjem US Opena Rafael Nadal je ozbiljno ugrozio prvo mjesto Novaka Đokovića i kako sada stvari stoje sa trona će skinuti srbijanskog tenisera.

Đokovoć je sa 9865 bodova vodeći i ove sedmice, međutim Nadal sada ima 9225 te mu je potrebno 640 bodova da stigne velikog rivala.

Španac do kraja godine neće braniti niti jedan bod, dok Đokovića očekuju pune ruke posla jer brani titulu u Šangaju, finale u Parizu te finale završnog Mastersa.

Roger Federer je ostao na trećem mjestu, dok je Daniil Medvedev poslije sjajnog izdanja na US Openo skočio na četvrto mjesto.

Dominic Thiem je sada peti, a u top 10 još su Alexander Zverev, Stefano Tsitsipas, Kei Nishikori, Karane Khachanov i Roberto Bautista Agut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi