Oproštaj Bašića u prvom kolu Miamija
Mirza je imao protivnika "po mjeri", ali su ga vlastite greške koštale poraza u ovom duelu (Foto: EPA)

Poražen od Bhambrija

Oproštaj Bašića u prvom kolu Miamija

M. Šljivak

Mirza Bašić nije uspio da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Miamiju. On je večeras poražen od Indijca Yukija Bhambrija sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:3.

Bašić je u glavni žrijeb ušao kao lucky loser. Imao je veliku šansu da preko Bhambrija koji je 107. na svijetu dođe do drugog kola, ali je ponovo poklonio pobjedu protivniku.

Prvi set donosi veliku brobu sa obje strane. Bhambri je u sedmom gemu uspio oduzeti servis našem teniseru, ali ga je Mirza već u narednom gemu uspio vratiti.

Međutim, Bašić je popustio u ključnom trenutku prvog seta. Lagano je prepustio gem na svoj servis Indijcu koji zatim sigurno servira za osvajanje prvog seta sa 7:5 i vodstva od 1:0.

Imao je bh. teniser šansu da se vrati u drugom setu. Bhambri je otvorio set sa novim breakom za vodstvo od 2:0, ali Mirza odmah uzvraća i dolazi do 2:2.

Međutim, novi break donosi novu prednost Bhambriju, a zatim indijski teniser lagano i potvrđuje osvojeni gem i dolazi do 4:2.

Povratka Bašiću više nije bilo. Indijac je bez većih problema završio posao, osvojio je set sa 6:3 i prošao je u 2. kolo gdje ga čeka domaći teniser Jack Sock.

ATP Miami, 1. kolo:
Bhambri - Bašić 2:0 (7:5, 6:3)

Promo

Top Komentari

SEIKO
Nije više laki, sad je pravi luzer.Ode ti đe si bio oko 200 mjesta.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi