Dok legendarna kćerka igra najtužniji meč karijere, majka je malo "zakunjala"

Oracene Price hladna kao špricer

Dok legendarna kćerka igra najtužniji meč karijere, majka je malo "zakunjala"

Eldar Ganibegović

Legendarna Serena Williams sinoć je završila svoju tenisku karijeru.

Porazom od Ajle Tomljanović u trećem kolu US Opena završila se jedna od najvećih karijera u historiji tenisa, ali i sporta općenito.

Meč je odigran pred više od 20.000 gledatelja i svi su navijali za Serenu. Serena Williams izgubila je prvi set, ali i dobila drugi, u tie-breaku.

Unatoč pritisku na kraju drugog seta, Oracene Price (70), Serenina majka, uhvaćena je u iznenađujućoj pozi.

Na nekoliko je sekundi naslonila glavu na jednu ruku i zatvorila oči. Iako nije zaspala u pravom smislu riječi, majka Serene Williams zadivila je svojom smirenošću u trenucima najveće napetosti i vrlo brzo je sve postalo viralno.

Bilo je i bezbroj reakcija na društvenim mrežama. Ako su neki gestu Oracene Price protumačili kao znak njezine uvjerenosti da će njena kćer pobijediti, što se nije dogodilo, drugi su, više u šali, tvrdili da joj je dosadno nakon Sereninih stotina mečeva koje je gledala uživo i jedva čekala da sve bude gotovo. 

Legendarna Amerikanka je tokom karijere odigrala 986 mečeva uz učinak od 835 pobjeda. Osvojila je 73 WTA titule od kojih su 23 Grand Slama. Uz sve to ima i četiri zlatne medalje sa Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi