Otišla je najveća u historiji!

Više ništa neće biti isto

Otišla je najveća u historiji!

Admin Čaušević

Svemu dođe kraj, pa tako i jednoj fenomenalnoj karijeri.

Sport je ostao bez svoje najveće sportašice ikada. Od tenisa se oprostila Serena Williams, legendana Amerika koja je pomjerila granice.

Posljednji nastup u bogatoj karijeri Williams je imala protiv Ajle Tomljanović u trećem kolu US Opena i to u trosatnom meču.

Teniserka iz Australije je protiv 40-godišnje majke jednog djeteta uspjela slaviti rezultatom 7:5; 6:7 i 6:1.

Serena se nije predavala do posljednjeg trena. Tako je u zadnjem gameu svoje karijere spasila čak pet meč lopti, međutim poraz je bio neizbježan.

Oglasi

Nakon što je meč završen u oproštajnom govoru suze su bile neizbježne. Zahvalila se svima, posebno svojoj starijoj sestri Venus.

"Hvala svima koji su bili ovdje. Trajalo je decenijama. Ovo su suze radosnice, pretpostavljam. Da nije bilo Venus ne bilo Serene, tako da je ona jedini razlog zašto je Serena postojala", poručila je Serena.

Legendarna Amerikanka je tokom karijere odigrala 986 mečeva uz učinak od 835 pobjeda. Osvojila je 73 WTA titule od kojih su 23 Grand Slama. Uz sve to ima i četiri zlatne medalje sa Olimpijskih igara.

Najuspješnija je bila u Wimbledonu sa osam titutla, sedam ih je osvojila na Australian Openu, tri na Roland Garrosu i šest na US Openu.

Svjetski broj jedan je bila čak 319 sedmica, a od tenisa je zaradila vrtoglavu cifru od 94 miliona eura. Godinama je bila dominantna za sve rivalke i opravdano se smatra najvećom teniserskom u historiji bijelog sporta.

Top Komentari

user1662196403
Svaka cast na historiji, ali nikad vise nece biti isto ? Dajte molim vas...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi