Federer se obratio emotivnom porukom: "Ćao Serena, ja sam Roger..."

Dvije teniske legende

Federer se obratio emotivnom porukom: "Ćao Serena, ja sam Roger..."

E. Ganibegović

Serena Williams, koja će 28. septembra napuniti 41 godinu, završila je tenisku karijeru nakon što ju je u 3. kolu US Opena eliminisala Ajla Tomljanović rezultatom 5-7, 7-6 (4), 1-6.

Nakon što se Amerikanka oprostila od tenisa, rijeke poruka i reakcija počele su dolaziti sa svih strana svijeta. Jedna od njih je vrlo posebna i pripada Rogeru Federeru.

Švicarac se još nije umirovio, iako ima 41 godinu i zadnje dvije godine muče ga povrede. Švicarski majstor želio je poslati emotivnu videoporuku Sereni.

"Ćao Serena, ja sam Roger. Želim ti čestitati na tvojoj impresivnoj karijeri. Znaš šta si postigla. Znam šta si učinila i znam, kao i ti, da je to bilo ništa manje nego nevjerojatno .

Vjerojatno s pomiješanim osjećajima odlaziš iz ovog divnog sporta koji ti je dao sve, pa i više od toga. Želim tebi, tvojoj porodici i tvojim fanovima sve najbolje, a ja sam jedan od tvojih fanova. Nedostajat ćeš nam.

Razmišljam o tome kako je bilo 1999. na US Openu kada si igrala protiv Martine Hingis. Ostao sam budan do kasno da te gledam kako se boriš i to je bio početak karijere koja se pokazala impresivnom.

Uvijek ćemo te dočekati raširenih ruku i uvijek ćemo te rado ponovno vidjeti. Zato te molim da se vratiš!

A sada uživaj u ovom trenutku, uživaj u ovim sedmicama na US Openu, mislim na tebe, imaš svo moje poštovanje i želim vam ti najbolje u budućnosti. Čuvaj se", rekao je Roger Federer.

Pogledajte ovu emotivnu videoporuku.

Top Komentari

King_Kenny
...najveci gospodin u svijetu tenisa svih vremena...dovoljno je samo uporediti ga sa onom srbijanskom sirovinom da ti sve bude jasno...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi