Organizatori Rima kivni na Federera

Bocnuli slavnog Švajcarca

Organizatori Rima kivni na Federera

Roger Federer je po osvajanju Miamija saopštio da će propustiti Masters u Rimu, a direktor turnira Angelo Binaghi smatra da se slavni Švajcarac na ovaj potez odlučio jer nema lijepa sjećanja na njega.

"Prvo, ja sam veliki fan Rafaela Nadala. Drugo, Federer nikad nije osvojio naš turnir i zbog toga nema lijepa sjećanja na prestonicu Italije", izjavio je Binaghi.

"Taj Federer je trebao dva puta da osvoji ovaj turnir, a jednom je propustio i dvije meč lopte protiv Nadala. Nema veze što neće doći, turnir je svakako veći od bilo kojeg tenisera i mislim da ćemo srušiti sve rekorde i prodati sve ulaznice", dodao je on.

Podsjetimo, Federer je ranije izjavio da će propustiti i Masterse u Monte Carlu i Madridu.

Masters u Rimu na rasporedu je od 14. do 21. maja. Nagradni fond turnira iznosi 4.273.775 evra, a titulu brani prvi reket svijeta Andy Murray.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi