Osaka i Williams za titulu na US Openu
Osaka je prva Japanka u finalu jednog Grand Slam turnira (Foto: EPA)

Obje teniserke su bile uvjerljive u polufinalu

Osaka i Williams za titulu na US Openu

M. Šljivak

Amerikanka Serena Williams i Japanka Naomi Osaka boriće se za titulu na US Openu.

Obje igračice su lagano došle do velikog finala i njihove protivnice nisu imale previše šansi da slave u ovom meču.

Serena je sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:0 pobijedila Latvijku Anastasiju Sevastovu, te će 37-godišnja Amerikanka imati šansu da dođe do sedmog naslova na US Openu.

Prvi put je titulu slavila još prije 19 godina i ovo je zaista dokaz da je Serena jedna od najvećih teniserki svih vremena.

Sa druge strane u finalu će imati japansku teniserku Naomi Osaku koja je pobijedila Madison Keys 2:0 (6:2, 6:4) i postala je prva Japanka koja će igrati finale jednog Grand Slam turnira.

Osaka je odigrala vjerovatno najbolji meč u karijeri, spasila je čak 13 break lopti i na krjau je zasluženo prošla dalje nakon sat i po igre.

US Open, žene, polufinale:

Williams - Sevastova 2:0 (6:3, 6:0)
Osaka - Keys 2:0 (6:2, 6:4)

Top Komentari

E.Car
Japanka???!!!! Usvojena garant!!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi