Osmi teniser svijeta zakukao: "Nemam dovoljno novca da kupim stan"

Zaradio milione u karijeri, ali...

Osmi teniser svijeta zakukao: "Nemam dovoljno novca da kupim stan"

Edmir Škorić

Osmi teniser svijeta Andrej Rubljev požalio se da nakon sedam godina profesionalne karijere nije sakupio dovoljno novca za kupovinu vlastitog stana.

Prema službenim podacima, zaradio je gotovo osam miliona dolara iz nagradnih fondova, ali svejedno tvrdi da nema za stan. Pred novinarom Luigijem Gattom je Rus objasnio zašto.

"Prošle godine sam pet mjeseci morao plaćati plate članovima svog tima, a nije bilo nastupa niti prihoda. Barem sam malo uštedio na avionskim kartama. Zarađujem, istina, ali je tenis jako skup sport i ne ostaje mi dovoljno novca za velike investicije", rekao je Rubljev.

23-godišnji Rus je osvojio osam ATP titula, a ove godine jednu i to nedavno u Rotterdamu. Najuspješnija mu je bila 2020. godina u kojoj je osvojio pet turnira - Beč, St. Petersburg, Hamburg, Adelaide i Doha.

Top Komentari

snupi
Jadna majko. Pa zaposli se u Bingo ili neku drugu firmu u Bosni pa da vidis koliko ti treba da radis da bi kupio stan. Ne pravi se pametan, gdje si spiskao sto si do sada zaradio?
4 0
user1585249870
Nisam ni ja radio, pa me niko ne pita. Boli me sto ti nemas
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti