Osvojio prvi ATP naslov u karijeri, pa zaprijetio velikoj trojci

Kanađanin vjeruje da će mladi preuzeti tron

Osvojio prvi ATP naslov u karijeri, pa zaprijetio velikoj trojci

E. Škorić

Nakon što je osvojio prvi ATP turnir u karijeri, mladi kanadski teniser Denis Šapovalov (20) poslao je "prijeteću" poruku najboljim teniserima današnjice - Rafi Nadalu, Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru.

Šapovalov je u Stockholmu stigao do prve titule u karijeri i očigledno je pun samopouzdanja, pa je najavio "skidanje s vrha" velikih majstora poput Novaka, Rogera i Rafe.

"Siguran sam da će sljedeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno, velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, prije ili kasnije, svrgnut ćemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi", rekao je Šapovalov, pa nahvalio neke mlade teniske nade.

"Medvedev je napravio sjajan prodor ka vrhu, tu su i Tsitsipas, Zverev, Tiafoe, dosta je mladih i nadarenih tenisera koji će ići ka vrhu ATP liste", dodao je Kanađanin.

Vjeruje da je i on jedan od onih koji bi u narednim godinama mogli igrati važnu ulogu u svijetu tenisa.

"Imao sam uspona i padova i moja igra nije na najvišoj razini, ali radim na tome da budem još bolji", kazao je Šapovalov.

Top Komentari

Alen23
Njemu je Busta noćna mora tako da dečko daleko si ti od top 20 a kamoli za top 10
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi