Tsitsipas i Shapovalov ispali sa turnira u Shenzhenu

Loš dan za favorite

Tsitsipas i Shapovalov ispali sa turnira u Shenzhenu

Favoriti se za sada ne provode baš najbolje na turniru u Shenzhenu obzirom da su danas ispali šesti i drugi nosilac Denis Shapovalov i Stefanos Tsitsipas.

Vrlo talentovani grčki teniser Tsitsipas igrao je danas protiv Francuza Pierre-Hugues Herberta koji je 67. teniser svijeta i izgubio je sa 2:0 u setovima.

Francuz je nakon sat i 43 minute igre slavio sa 6:3 i 7:6, a u narednom kolu će igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinolasa.

Osim Tsitsipasa od turnira se oprostio i Kanađanin Shapovalov koji je izgubio od 171. tenisera svijeta, Japanca Yoshihta Nishioke. Nishioka je slavio sa 2:1 u setovima nakon velike borbe i dva sata i 33 minute tenisa.

Nishioka će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Borna Ćorić - Cameron Norrie koji je upravo u toku.

Svemu dodajmo da će svohj meč osmine finala na ovom turniru sutra igrati i najbolji bh. teniser Damir Džumhur kojem će protivnik biti Indijac Ramkumar Ramanathan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi