On Đokovića mrzi iz dna duše: "Impresivno! Pobijedio je putinovca, prijatelja genocida, antivaksera"

Španski političar i naučnik izvrijeđao Novaka Đokovića

On Đokovića mrzi iz dna duše: "Impresivno! Pobijedio je putinovca, prijatelja genocida, antivaksera"

Midhat Šljivak

Španski naučnik i političar Pablo Echenique (44) izazvao je ogromnu pažnju javnosti u ovoj zemlji zbog riječi kojima je proslavio pobjedu Carlosa Alcaraza nad Novakom Đokovićem u finalu Wimbledona. Srpskog tenisera je Echenique nazvao 'putinovcem', 'prijateljem genocida' i 'teoretičarem zavjere'. Ove njegove riječi izazvale su veliku prašinu.

Naučnik i političar iz Španije Pablo Echenique žestoko je proslavio pobjedu Carlosa Alcaraza nad Novakom Đokovićem u finalu ovogodišnjeg Wimbledona.

Echenique je pobjedu Alcaraza proslavio na Twitteru brutalno vrijeđajući Novaka Đokovića. Nazvao ga je brojnim imenima među kojima su riječi da je 'putinovac' i 'prijatelj genocida', aludirajući na to da podržava ljude koji su počinili genocid u Srebrenici.

"Alcaraz je apsolutno impresivan i ono što je najbolje od svega - pobijedio je ultra desničara, putinovca, prijatelja genocida, antivaksera i teoretičara zavjere. To ovu pobjedu čini još većom", napisao je Pablo Echenique.

Oglasi

Njegova objava izazvala je brojne komentare i osude. Odgovor je dobio od poznatog španskog zabavljača, TV ličnosti i trenera tenisa Franka Cueste.

"Ovaj idiot ne radi ništa osim što u svakom pojavljivanju kritikuje špansko društvo. Uništili su sve odnose između nas i sve što su naši djedovi gradili u prošlosti. Sada je ovo strašilo svoje prljave riječi unio i u sport, posebno u tenis. Ovako ne znaju gdje više da prosipaju svoja sranja, pa moraju ovdje. Je*eni idioti", napisao je Cuesta.

Brojne žestoke komentare izazvala je ova objava španskog naučnika i mnogi tvrde da je ovog puta pretjerao jer politiku ne treba miješati u sport.

Pablo Echenique rođen je u Argentini. S 13 godina je došao u Španiju, gdje je i počeo znanstvenu i političku karijeru.

Njegovi stavovi su krajnje lijevi i član je stranke 'Možemo', bio je član Evropskog parlamenta, a trenutno je zaposlen u Vijeću za nacionalna istraživanja u Španiji.

Echenique je do svih uspjeha stigao s mišićnom distrofijom, a njegovi radovi su priznati širom svijeta. Ipak, stavovi koje iznosi u javnost često izazovu prašinu i mnogo je poznatiji zbog njih.

S druge strane Frank Cuesta je poznato TV lice. Radio je na brojnim projektima, a bavio se i poslom teniskog trenera.

Top Komentari

Ovaj spanski naucnik je rekao istinu. Eto taman je njegov rodjak Dragan Djokaj inace Albanac katolik spremio i organizovao festu u Tuzima kod Podgorice da proslave novu pobijedu Novaka Djokaja kao pobjednika Wimbldon Open.
3 1
user1637859411
Sve napisano u objavi za Đokaja je istina.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi