Novak Đoković ponosno pozira ispred zastave pod kojom su izvršeni stravični zločini
Poražavajuća fotografija Novaka Đokovića ispred kontroverzne zastave

Strašno

Novak Đoković ponosno pozira ispred zastave pod kojom su izvršeni stravični zločini

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković često je u centru pažnje svjetske javnosti svojim političkim stavovima i mnogi su razočarani onim što jedan od najboljih tenisera svijeta promoviše.

Novak Đoković ponovo je razočarao mnoge fotografijom koja se pojavila na društvenim mrežama i na kojoj je ponosno pozira ispred četničke zastave.

Tokom boravka u Australiji Đoković očekivano ima veliku podršku. Njemu očigledno posebno prijaju nacionalnističke zastave među kojima je i crna četnička ispred koje je pozirao.

"Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu", piše na zastavi ispred koje 2023. godine u Australiji pozira Novak Đoković.

Pod tom zastavom su se od 1941. do 1945. godine borili pripadnici Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, koji su osuđeni za najteže moguće zločine nad stanovništvom koje su brutalno masakrirali.

Oglasi

Đoković je tako još jednom razočarao veliki broj svojih navijača kojima je bio heroj i nevjerovatno je da takav sportista radi ovako glupe poteze.

Otac Novaka Đokovića: On je nacionalista, kao i ja

Novak Đoković je i ranije znao napraviti poprilične nacionalnističke ispade, a u njegovu zaštitu je stajao njegov otac Srđan.

Srđan Đoković je kao i uvijek pravdao stavove svog stina. Isticao je kako su to i njegovi životni pogledi.

"Novak je nacionalista, naravno kao što sam i ja i većina ljudi u našoj zemlji. Mi volimo svoj narod i svoju zemlju", poručio je prije nekoliko godina Srđan Đoković i dodao je:

"To nije ništa ružno. Ne mrzimo tuđi narod i tužu zemlju. Nama je naša zemlja sveta".

Međutim, činjenica da se njegov sin fotografiše pored zastave pod kojom su i mnogi Srbi izgubili živote zaista je poražavajuća.

Top Komentari

Adrian
Nole je legenda.
3 14
jassony
Opet ce ga naivni bosnjo velicati i hvaliti, a cetalj ostaje cetalj bez obzira na slatkorjecivost
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije