Nekada druga najbolja na svijetu predala meč pa otvorila dušu: "Doktori su mi rekli..."

Badosa nije na nivou na kojem je nekada bila

Nekada druga najbolja na svijetu predala meč pa otvorila dušu: "Doktori su mi rekli..."

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana je predala meč, a sada je otvorila dušu i rekla šta joj leži na srcu. Nekada je bila druga na svijetu, a sada je daleko od te pozicije. Dojam je da će teško ikada ponovo da bude tu.

U osmini finala WTA turnira u Stuttgartu, 101. igračica svijeta Paula Badosa je u trećem setu kod rezultata 3:3 predala meč 2. igračici svijeta, Aryni Sabalenki.

Teniserka iz Španije igrala je sjajan meč protiv favorizovane Sabalenke, ali je nakon dva sata i 20 minuta morala reći "dosta" i predati meč.

Nekada druga teniserka svijeta, ovakvu odluku je donijela zbog povrede. Već je bila odsutna oko pola godine zbog povrede leđa, a čini se da sada ulazi u nove probleme.

Otvorila je nakon toga dušu. Istakla je da bi za nju nevjerovatno bilo da igra još makar tri ili četiri godine, iako tek ima 26.

"Mislim da je ono što me tjera da se borim svaki dan ljubav prema ovom sportu. Uvijek sam imala ovaj cilj. Želim da budem među najboljima na svijetu, da osvajam turnire i da se suočim s velikim igračima. Zato sam ovdje", rekla je Badosa, pa nastavila:

Oglasi

"Za mene bi bilo nevjerovatno da igram još tri ili četiri godine. U Indian Wellsu, doktori su mi rekli da će biti veoma teško da nastavim karijeru. Doktori su predložili redovne injekcije kortizona za ublažavanje bola."

"Rekli su mi da je to jedina opcija koju mi ​​mogu dati i da ću to možda morati učiniti ako želim igrati još nekoliko godina. Još uvijek imam 26 godina. Bilo mi je jako teško", još je dodala i poentirala:

"Za sada, injekcije rade. Bol je uvijek prisutan, ali bilo je trenutaka kada nikako nisam mogla da se nosim s njim."

Inače, u martu mjesecu je Paula Badosa u Miamiju skinula jedan veliki skalp i to Rumunki Simoni Halep. Istina, ona sada nije ni u 1000. na svijetu zbog suspenzije koju je imala, no svi dobro znamo o kakvoj se igračici radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti