Kao tinejdžerka zaradila je prvi milion, ali depresija je uništila: "Mentalno sam..."

Pojedini komentari su joj smetali

Kao tinejdžerka zaradila je prvi milion, ali depresija je uništila: "Mentalno sam..."

Haris Zilić

Mnogi sportisti i sportistkinje bore se sa dosta prepreka u privatnom životu. To se odrazi i na karijeru koliko god to čuvali u sebi i daleko od terena.

Život nije mazio špansku tenisekru Paulu Badosu (25), koja je 2022. godine bila druga teniserka svijeta na WTA listi.

Badosa je kao tinejdžerka ozbiljno pokucala na tenisku scenu. Sa 17 godina je već bilježila odlične rezultate na WTA touru, a kao tinejdžerka je zaradila i prvi milion od tenisa, ali i reklama.

Zbog svog izgleda mnogi su je prozivali novom Mariom Sharapovom, a to joj je očigledno smetalo.

Takvi epiteti stvarali su joj pritisak i stigao je period u kojem je upala u depresiju što se na kraju odrazilo i na njene rezultate.

Oglasi

Nije više među najboljijm teniserkama svijeta, trenutno je 31. na WTA listi. U karijeri je osvojila i tri WTA titule. Najbolji rezultat na Grand slamovima ostvarila je 2021. godine kada je igrala četvrtinu finala Roland Garrosa.

"Nije mi semtalo kada su pravili poređenja sa igrama Marie Sharapove. Svi mi imamo uzore u karijerama i lijepo je kada vas porede sa takvom veličinom. Ali ta poređenja su bila više i dalje od tenisa što mi je stvaralo nelagodu i pritisak i samim tim me dovelo do stanja depresije", otkrila je Badosa i dodala:

"Mentalno sam bila loša. Um nije mogao da sluša te razne priče. Bilo je veoma teško se izboriti s tim. Imate osjećaj da vas ne gledaju kao sportistkinju kad čujete razne komentare."

Badosa je više od godinu dana bila u depresiji, a čini se da se sada lagano oporavlja.

Vraća se na WTA turnire, a obzirom da ima 25 godina nije kasno da ponovo eksplodira na teniskoj sceni, a pomeuti period ostavi daleko iza sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije