Ruski divljak istraumirao djevojčicu na terenu: "Pošaljite ga kući..."

Pavel Kotov podivljao

Ruski divljak istraumirao djevojčicu na terenu: "Pošaljite ga kući..."

M. Šljivak

Ruski teniser Pavel Kotov plasirao se u 2. kolo Australian Opena, ali gnušanje javnosti izazvao je njegov potez kojim je uplašio djevojčicu koja sakuplja lopte.

Pavel Kotov uspješno je startao na Australian Openu. Savladan je Francuz Arthur Rinderknech s 3:2 (7:5, 6:1, 6:7, 6:7, 6:3), ali ovaj meč je obilježio detalj zbog kojeg je ruski teniser naišao na osudu javnosti.

Izrevoltirani Rus je u jednom trenutku izgubio živce. Odlučio je napucati lopticu prema zidu, a tamo je bila djevojčica koja sakuplja lopte.

Njena reakcija dovoljno govori kakav je strah pretrpjela. Prema Kotovu stigle su brojne osude, pojedini traže diskvalifikaciju.

"Kao roditelj djeteta koje sakuplja lopte ovo smatram odvratnim. Trebao je biti diskvalifikovan. Djeca su tu volonteri i ne zaslužuju ovakvo ponašanje tenisera", rekao je jedan roditelj.

Oglasi

"Jadna djevojčica. Ne bi trebala da se nosi s takvim s*anjem na terenu. Nadam se da će biti kažnjen", poruka je jedne zaljubljenice u tenis.

Pavel Kotov je na kraju uspio doći do pobjede i prolaska u drugo kolo. Tamo ga čeka duel protiv boljeg iz meča Cobolli - Jarry.

Sigurno je da će njegovo ponašanje biti pod posebnom lupom. Svaki naredni potez trebao bi definitivno donijeti kaznu ovom ruskom igraču.

25-godišnji Rus trenutno jr 64. igrač svijeta. U dosadašnjoj karijeri nije imao značajnijih uspjeha. Igrao je finale ATP turnira iz serije 250 u Stockholmu gdje ga je pobijedio Gael Monfils.

U karijeri je ovaj teniser zaradio nešto manje od milion dolara.

Oglasi