Dino Prižmić u centar pažnje došao nakon napada Damira Džumhura: "Ološu, odvratan si"

Mladi Hrvat je imao sukob s bh. teniserom

Dino Prižmić u centar pažnje došao nakon napada Damira Džumhura: "Ološu, odvratan si"

M. Šljivak

Dino Prižmić iz Hrvatske glavna je tema u teniskom svijetu. 18-godišnji hrvatski teniser pružio je fenomenalan otpor Novaku Đokoviću, uzeo je set najboljem na svijetu, no nije imao snage za veliku senzaciju. Publika u BiH je za ovog tinejdžera čula prošlog ljeta kada je imao sukob s Damirom Džumhurom.

Talentovani hrvatski teniser Dino Prižmić dobio je velike simpatije svijeta tenisa nakon što je odigrao fenomenalan meč protiv Novaka Đokovića.

Ovaj 18-godišnjak uzeo je set najboljem na svijetu i pokazao je da će u budućnosti biti itekako prisutan na teniskoj sceni, što smatra i sam Novak Đoković.

Prižmić je bh. javnosti postao poznat u augustu prošle godine kada je na ATP turniru u Banjoj Luci imao sukob s bh. teniserom Damirom Džumhurom. Brutalno je izvrijeđan.

"Koliko si odvratan. Ovo je sramotno", vikao je Džumhur prema 18-godišnjem Splićaninu koji je u čudu pitao da li to njemu govori.

Oglasi

Džumhur je potom nastavio da ga vrijeđa na klupi: "Pljuješ po terenu tamo kad protivnici padaju u nesvijest. Ološu mali", bile su riječi tenisera iz Bosne i Hercegovine.

Prižmić je u ovom meču savladao Džumhura pobjedom od 2:0 (6:3 i 6:4) i kasnije osvojio ATP Challenger u Banjoj Luci.

Novak Đoković se naklonio mladom Hrvatu

Novak Đoković se nakon meča u Melbourneu naklonio Dini Prižmiću. Namučio ga je kao niko ranije u Australiji.

Igrao je 18-godišnjak čudesan tenis. Uspio je uzeti set, ali nije imao snage ni iskustva da napravi ogromnu senzaciju.

"Zaslužuje sve pohvale za današnju igru. Pokazao je mentalnu i fizičku snagu, trkački je bio bolji. Svaka mu čast. Uradit će velike stvari", poručio je Novak nakon meča.

Đoković je također pozvao publiku da ustane na noge i da velikim ovacijama pozdravi ovog momka. Definitivno je zaslužio.

Top Komentari

Drakula
Damir najveca dzukela teniska. Smradu ebo ti mrtvu majku Mirza je za tebe izmislio reket
2 0
FahrudinKonjHodzic
dje nas djumhur igral oti tenisac dje u kom klubu unas sve propalce po obicaju taka nafaka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi