Pavić i Soares u finalu Roland Garrosa

Pobijedili prve nositelje

Pavić i Soares u finalu Roland Garrosa

Hrvatsko-brazilski par Mate Pavić i Bruno Soares plasirali su se u finale Roland Garrosa u konkurenciji parova.

Oni su danas nakon sjajnog meča savladali kolumbijsku kombinaciju Cabal - Farah koji su ujedno bili i prvi nositelji pariškog Grand Slama s 2:0 u setovima (7:6, 7:5). 

U prvom setu po jedan break viđen je na obje strane, no odluka nije pala prije tie breaka u kome su Hrvat i Brazilac bili bolji i zasluženo poveli 1:0. U drugom setu Kolumbijci su zaigrali bolje i prvi nanijeli udarac pobjednicima US Opena i poveli 4:2. Baš kada se činilo da ovaj susret ide u odlučujući treći set Soares i Pavić podigli su igru na višu razinu i od tog trenutka protivnicima dopustili samo jedan osvojen gem, te su drugi set dobili sa 7:5 i plasirali se u drugi uzastopni Grand Slam finale.

Njih dvojica u finalu će igrati protiv pobjednika između para Koolhof - Mektić te Nijemaca Krawietza i Meisa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti