Polufinalista Australian Opena: Treba zabraniti klađenje na neke turnire

Lucas Pouille prepričao iskustva iz Rumunije

Polufinalista Australian Opena: Treba zabraniti klađenje na neke turnire

Francuski teniser Lucas Pouille trenutno je jedan od najboljih igrača svijeta, a prošle sedmice je ostvario najveći rezultat u karijeri plasmanom u polufinale Australian Opena.

U zanimljivom intervjuu koji je dao nakon velikog uspjeha, Pouille je pričao i o nekim škakljivim temama, između ostalog i klađenju na teniske mečeve.

Ovaj 24-godišnjak je priznao da je i sam imao ponudu da namjesti meč, ali da je odbio.

"Igrao sam na jednom Challengeru u Rumuniji gdje me je luđački bodrila grupa od četiri-pet ljudi, a onda su sljedećeg dana ti isti ljudi bili protiv mene jer su se kladili. Ponudili su mi novac preko Facebooka i društvenih mreža, ali nisam im odgovorio. Nije vrijedno toga. Smiješno je prodavati svoje mečeve i namjerno gubiti zbog novca", rekao je Pouille.

Francuz je svjestan da je malverzacije teško izbjeći na manjim turnirima gdje se više može zaraditi prodajom meča, nego osvajanjem titule.

"Treba nešto učiniti po tom pitanju. Previše je novca uključeno u klađenje i mislim da je jako komplikovano pronaći način da se to iskorijeni. Možda bi trebalo zabraniti klađenje na neke turnire, na Featurse naprimjer. Lako je otići i kladiti se anonimno, posebno u istočnim zemljama".

"Momcima je potreban novac za putovanja, a kada ti ponude 5.000 eura da izgubiš meč, a zaradiš 1.000 eura kada osvojiš titulu, teško je reći ne", zaključio je Pouille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi