Poraz Đokovića sve iznenadio osim Federera

"Tek je počeo s povratkom"

Poraz Đokovića sve iznenadio osim Federera

E. Škorić

Nekada prvi teniser svijeta poražen je u drugom kolu Indian Wellsa od 109. igrača svijeta Japanca Daniela sa 7:6, 4:6, 6:1.

Đoković je pauzirao dva mjeseca zbog povrede desnog lakta, kojeg je i operisao, a očigledno da još nije dovoljno spreman.

"Nisam iznenađen Novakovim porazom. Kada pauzirate više od dva mjeseca, onda se to osjeti. Potreban je dodatni napor kada se vratite nakon takve pauze i ako toliko dugo ne igrate", rekao je Federer.

"Ovo je tek početak za Novaka i prvi meč nakon operacije. Bit će svakom danom sve bolji", poručio je Švicarac.

Za razliku od Novaka, Federer je bio siguran, pošto je sa 6:3,7:6 savladao Delbonisa i naredni rival biće mu Novakov prijatelj Filip Krajinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi