Svitolina odustala od nastupa na turniru kada je vidjela protiv koga igra

Ukrajinka ne želi imati ništa s ruskim sportistima

Svitolina odustala od nastupa na turniru kada je vidjela protiv koga igra

Edmir Škorić

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina povukla se s turnira u Monterreyju.

Svitolina je bila prva nositeljica na WTA turniru u Monterreyju, ali je odlučila da se povuče nakon što joj je žrijeb donio meč sa Ruskinjom Anastazijom Potapovom.

"Ova situacija zahtijeva jasan stav krovnih teniskih organizacija. Mi, ukrajinski teniseri i teniserke, tražimo da se poštuje odluka Međunarodnog olimpijskog odbora te da se Rusi i Bjelorusi ne bore pod svojim zastavama", napisala je Svitolina, 15. igračica svijeta.

Ona je kazala da neće igrati nijedan meč protiv Ruskinja ili Bjeloruskinja dok se ne donesu potrebne odluke.

"Ne krivim ruske sportiste, nisu oni krivi za ovo što se događa. Moram pohvaliti sve sportiste, posebno Ruse i Bjeloruse, koji se protive ratu. Njihova podrška je ključna", dodala je.

Ukrajinka zahtijeva da se svi sportisti u tim zemljama izuzmu, ili da se prihvate samo kao neutralni sportisti.

Top Komentari

snupi
Bravo, tako trebaju svi koji su protiv rata. Bojkot Rusa i Bjelorusa.
3 0
vedin
Samo bojkot agresora.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi