Potvrđeno: Đoković ne igra u Dohi

I dalje ga muči lakat

Potvrđeno: Đoković ne igra u Dohi

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković odustat će od turnira u Dohi, s obzirom da osjeća bolove u laktu.

Đoković je objavio da se povlači s ezgibicionog turnira u Abu Dabiju, a odlučio je da propusti i turnir u Dohi jer je nedovoljno spreman.

"Situacija sa laktom, nažalost, nije se promijenila u odnosu na juče. I dalje osjećam bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250", rekao je Đoković.

Pošto je prošle godine osvojio trofej nakon pobjede nad Andyjem Murrayjem, izgubit će 250 bodova.

Naredni turnir na kojem se očekuje Novak je Australian open koji se igra od 15. do 28. januara, dok se turnir u Dohi igra od 1. januara naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti