Raonić očitao lekciju Zverevu i plasirao se u četvrtfinale

Sjajan meč za Kanađanina

Raonić očitao lekciju Zverevu i plasirao se u četvrtfinale

Endin Čaušević

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se jutros u četvrtfinale Australian Opena.

Raonić je u osmini finala odigrao sjajan meč protiv Alexandera Zvereva i na kraju slavio sa sigurnih 3:0 u setovima. Kanađanin je održao pravu lekciju tenisa njemačkom teniseru koji je bio četvrti nositelj ovogodišnjeg izdanja Australian Opena.

Zverev je imao ulogu favorita u ovom meču, no sigurno da nije mogao očekivati da će doživjeti težak poraz. Meč u Melburnu trajao je svega dva sata, a Raonić je posao završio nakon tri seta.

Kanađanin je prvi set dobio sa 6:1 i činilo se da Zverev nije ušao u meč kako treba, te da će se probuditi, no to se nije desilo ni u drugom setu. Raonić je i drugi set dobio sa 6:1 i tako došao na korak do pobjede.

U trećem setu Zverev je konačno počeo da igra tenis i pravi probleme Raoniću. U dosta izjednačenom setu otišlo se u tie-break koji je na kraju sa 7:5 dobio Raonić i tako završio posao u ovom meču. Raonić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Čorića i Pouillea.

Australian Open, osmina finala:

Raonić - Zverev 3:0 (6:1, 6:1, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi