Raonić izbacio Wawrinku, ispao i prošlogodišnji polufinalista Chung

Australian Open, druga runda

Raonić izbacio Wawrinku, ispao i prošlogodišnji polufinalista Chung

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u treće kolo Australian Opena nakon što je rano jutros po našem vremenu porazio trostrukog Grand Slam šampiona Stana Wawrinku sa 3:1 u setovima.

Oba tenisera su u proteklom periodu imala problema sa povredama zbog čega još uvijek nisu sa najvišem nivou, ali je očigledno Raonić u ovom trenutku nešto bolje spreman što se vidjelo i u ključnim trenucima današnjeg susreta.

Zanimljivo, sva četiri seta ovog meča su otišla u taj brejk, a samo se u prvom bolje snašao Švicarac. Wawrinka je dobio taj period igre sa 7:4 i poveo 1:0 u setovima, ali je sve kasnije pripalo Raoniću. Oba tenisera su za čitav meč napravila po dva brejka.

Inače, osim Raonića, do sada su se dalje plasirali Carreno-Busta koji je porazio Ivshka, Ćorić koji je bio bolji od Fucsovicsa, Fognini koji je porazio Mayera i Herbert koji je bio bolji od Chunga. Podsjetimo, Južnokoreanac je prošle godine igrao polufinale, ali ove se ipak oprostio već u drugoj rundi pa će izgubiti veliki broj poena.

Treba reći i to da će u nastavku dana na teren prvi reket svijeta Novak Đoković koji će igrati protiv Jo-Wilfried Tsonge. Taj meč neće početi prije 12.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti