Povijesna pljačka na Roland Garrosu, žrtva domaća teniserka: Nakon meča tražila uvođenje VAR-a!

Povijesna pljačka na Roland Garrosu, žrtva domaća teniserka: Nakon meča tražila uvođenje VAR-a!

Edmir Škorić

Kristina Mladenović, jedna od vodećih figura francuskog tenisa i koja je 2017. stigla do četvrtfinala Roland Garrosa, danas je doslovno opljačkana "u svom dvorištu".

Tijekom meča prvog kola protiv Njemice Laure Siegemund imala je 5:1 i uživala u sedam set lopti. U jednoj od njih, njena protivnica joj je vratila loptu koja je prethodno dva puta pala na podlogu. Iako je trebalo da dobije set, na kraju je pokradena, a potpuno slomljena više nije bila glavom u terenu.

Sudac sa stolice to očito nije vidio. Poen je otišao Njemici, koja niti u jednom trenutku nije željela pokazati sportski duh, već se pravila kao da ne viid greške koje su radili suci danas.

[twitter]https://twitter.com/MattRacquet/status/1310919203424292865[/twitter]

Mladenovićka je na kraju izgubila sa 7.5, 6:3, prvenstveno jer je psihički pala i više nije imala snage da igra meč koji je trebalo bez problema da obije.

Prizor u Philippe Chatrieru u Parizu podsjećao je na US Open kada je na sličan način poražena iako je imala 6:1 i 5:1 protiv Ruskinje Gracheve. Četiri meč lopte nije iskoristila, ali za razliku od tog meča, danas je zaista pokradena.

"Bilo bi sjajno da u tenisu imamo VAR kao u nogometu. Šteta bi bilo zamijeniti čovjeka kamerom, ali pogriješiti je ljudski. Ne vidim kako to sudac nije vidio. Nažalost, ona nastavlja Roland Garros, a ja ispadam", kazala je Francuskinja nakon meča.

Unatoč razočaranju, Mladenović je odbila kriviti Siegemund što sama nije priznala grešku.

"Pa, bila bi najbolji i najpravedniji igrač na turneji da je to učinila. Nažalost, nije. Nisam očekivala da će to učiniti", dodala je Mladenović.

"Ali da je to učinila, imala bi sve moje poštovanje i bila bi super-fer igračica. Ona nije ta koja je odgovorna. Mislim da je sudac sa stolice onaj koji bi se trebao usredotočiti na taj poziv. Set je bio moj. Moja nesreća je bila jedino to što sudac sa stolice nije radio svoj posao", poručila je.

Top Komentari

IMPERATOR
Srce lavice i glava šampiona, ali zamalo.
2 0
Vitez
Ne mogu skontati,ako imaš 5:1 i izgubiš 7:5 i kriviš jedan poen koji ruku na srce trebao pripasti tebi ali to je jedan poen, bože sačuvaj da se ne možeš vratiti, e to mi nije jasno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije