Povratak Andyja Murrayja! Britanac osvojio prvi turnir poslije skoro tri godine

U finalu Antwerpa pobijedio Wawrinku

Povratak Andyja Murrayja! Britanac osvojio prvi turnir poslije skoro tri godine

Britanski teniser Andy Murray osvojio je danas prvi ATP turnir poslije januara 2017. godine. 

Murray je u finalu turnira iz serije 250 koji se ove sedmice igrao u belgijskom Antwerpu pobijedio Stana Wawrinku sa 2:1, a meč je bio zaista fantastičan.

Švicarac je bolje ušao u meč i prvi set je osvojio sa 6:3 nakon što je napravio brejk već u drugom gemu.

Na samom početku drugog seta Wawrinka ponovo pravi brejk i dolazi do prednosti od 3:1. Tada se činilo da će Švicarac bez većih problema slaviti, ali Murray se nije predavao i uspio je da napravi sjajan preokret.

U nastavku drugog seta pravi dva brza brejka i dobija set sa 6:4. Otišlo se u odlučujući period meča gdje smo vidjeli fantastičan tenis i čak pet brejkova. Uspješniji je ipak bio Murray koji je na kraju slavio sa 6:4 i osvojio turnir.

Ovo je za Britanca ukupno 46. titula u karijeri kojom je skočio na 127. mjesto ATP liste, dok Wawrinka još uvijek čeka na prvu titulu poslije Geneve 2017. godine. On će nakon ovog turnira biti 17. teniser svijeta.

Finale Antwerpa:

Andy Murray - Stan Wawrinka 2:1 (3:6, 6:4, 6:4)

Top Komentari

DamirT
Osvojio bi svako kad ga guraju da ne igra kvalifikacije,velike turnire stalno igra sa pozivnicama itd.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti