Wawrinka nakon fantastičnog preokreta do pobjede, dalje idu i Simon, Tiafoe, Cuevas...

ATP Antwerp

Wawrinka nakon fantastičnog preokreta do pobjede, dalje idu i Simon, Tiafoe, Cuevas...

Susretima osmine finala danas je nastavljen ATP turnir u belgijskom Antwerpu koji se igra na tvrdoj podlozi u dvorani. 

Pobjede su ostvarili Wawrinka, Simon, Pella, Cuevas i Tiafoe, a najzanimljiviji bio je susret između Stana Wawrinke i Feliciana Lopeza.

Njih dvojica su odigrala posljednji meč dana koji je zaista bio šlag na tortu. Španac je dobio prvi set sa 7:6, da bi kasnije Wawrinka fantastično okrenuo rezultat i slavio sa 6:4 i 7:6 za prolazak u četvrtfinale. Meč je trajao dva sata i 21 minut.

Inače, ovo je za trostrukog osvajača Grand Slama prvi turnir nakon US Opena i čini se da polako hvata pravu formu.

Wawrinka će u narednom kolu igrati protiv Gilesa Simona koji je nešto ranije u toku današnjeg dana porazio Jo-Wilfrieda Tsongu sa 2:0 u setovima.

Inače, prvi nosilac na ovom turniru iz serije 250 je Gael Monfils, a potom slijede David Goffin i Diego Schwartzman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi