Povratak i poraz Serene Williams

Prvi meč od januara

Povratak i poraz Serene Williams

Američka teniserka Serena Williams poražena je danas u povratničkom meču od latvijske teniserke Jelene Ostapenko sa 2:6, 6:3, 5:10 na egzibicionom turniru u Abu Dhabiju.

Serena nije igrala od januara mjeseca kada je osvojila Australian Open pobijedivši sestru Venus u finalu, a danas je odigrala sasvim pristojan meč protiv 7. teniserke svijeta.

Latvijska teniserka je dobro otvorila meč i zahvaljujući dva brejka prednosti dobila prvi set sa 6:2, da bi Serena odmah odgovorila i dobila naredni set sa 6:3. Ipak, na kraju je Latvijka bila bolja u posljednjem setu sa 10:5 i slavila pobjedu.

Serena je nakon meča poručila da je veoma lijep osjećaj vratiti se na teniske terene.

"Dobro je vratiti se, a u Abu Dhabiju igram prvi put. Prvi meč poslije povratka je uvijek težak, a posebno poslije porođaja. Sjajno je što sam se vratila i veoma sam sretna", rekla je nakon meča američka teniserka i trenutno 22. igračica na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi