Prije Hossama i njegov brat kažnjen zbog namještanja mečeva
Foto: Getty Images

Egipćani namještali ishode teniskih mečeva

Prije Hossama i njegov brat kažnjen zbog namještanja mečeva

Jedinica za čuvanje integriteta u tenisu (TIU) objavila je kako je doživotno suspendirala 21-godišnjeg Egipćanina Youssefa Hossama.  

Egipćanin je kažnjen zbog toga što mu je dokazana umiješanost u namještanje više dvoboja te druge koruptivne radnje u tenisu između 2015. i 2019. godine.


Iz TIU-a su nabrojali čak 21 Hossamov prekršaj vezan za klađenje na ishode teniskih mečeva na turnirima niže razine, piše Hina. Hossamov najbolji renking u karijeri bilo je 291. mjesto na pojedinačnoj ljestvici iz prosinca 2017. godine, dok je trenutačno 820. igrač svijeta.

No ono što se u trenutku objave kazne za Hossama nije znalo, to je da je prije dvije godine i njegov stariji brat Karim također doživotno suspendiran zbog namještanja ishoda teniskih mečeva. Zaista, reprezentativan par braće!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti