Počeo je tenis u doba korone: Nema skupljača lopti, kad se vrate nosit će rukavice i maske

Turnir se odigrava u Njemačkoj

Počeo je tenis u doba korone: Nema skupljača lopti, kad se vrate nosit će rukavice i maske

Teniskim turnirom, tj. ekshibicijom  u njemačkom Hoehr - Grenzhausenu koja je počela u petak, počeo je prvi teniski turnir teniskih profesionalaca još od prvih dana marta kada je tenis zaustavljen na svim razinama. 

Uzrok je naravno pandemija koronavirusa a ovaj turnir u Hoehr - Grenzhausenu je vrlo moguće izvjestan model onoga kako će tenis izgledati u bližoj budućnosti. 

Među igračima koji su se prijavili na turnir nagradnog fonda od 25.000 dolara najbolje rangirani su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. Dustin Brown igrač je koji je u karijeri imao dosta zapaženih mečeva i poznat po veoma atraktivnoj igri.  U njihovom međusobnom dvoboju slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, s 4:3 (7:4), 4:0.

Kao rezultat kojim je okončan ovaj meč i sugerira, setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s tie-breakom ako je rezultat u setu 3:3.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudac u stolici.

Njemački teniski savez planira od idućeg mjeseca organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi sudjelovala po 32 tenisača i 24 tenisačice. Tako se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki natjecateljski meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati barem do sredine jula.

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kad to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisača imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi