"Čuo sam da se u Federerovoj kući zbog Đokovića slavilo što je sezona prekinuta"

Kaže nekadašnji italijanski teniser

"Čuo sam da se u Federerovoj kući zbog Đokovića slavilo što je sezona prekinuta"

Nekadašnji italijanski teniser Paolo Bertolucci govorio je za Sky Sport o trenutnom stanju u svjetskom tenisu.

Podsjetimo, sezona je prekinuta zbog koronavirusa i ništa se neće igrati najmanje do 13. jula.

Bertolucci, koji se davno penzionisao, kaže kako aktuelna situacija najviše može odgovarati Rogeru Federeru obzirom da je Novak Đoković, uz Nadal njegov najveći rival na Grand Slam turnirima, bio u velikom naletu.

"Ako izuzmemo 2017. godinu, kada je bio neprepoznatljiv šest mjeseci, on (Đoković) već oko pet godina dominira teniskom scenom. Niko ne pobjeđuje kao on i na travi, i na betonu i na šljaci. Federer pobjeđuje više na travi i u dvorani, Nadal na šljaci, ali on pobježuje svugde. Neko je, podrubljivo, rekao da su u Federerovoj kući proslavili ovu pauzu jer bi Đoković ove sezone uspio da osvoji još dva Grand Slama čime bi se značajno približio rekordu Švicarca", kaže Berolucci.

Đoković je inače bio u nizu od 18 vezanih pobjeda prije prekida sezone, dok je recimo Federer nakon operacije koljena svakako očekivao pauzu od šest mjeseci.

Neki smatraju kako se tenis više uopšte neće igrati ove sezone, ali ostaje nam da vidimo kako će se stvari razvijati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi