Prva iznenađenja u Parizu: Ispale Venus Williams i Ostapenko

Ispala braniteljica naslova

Prva iznenađenja u Parizu: Ispale Venus Williams i Ostapenko

Braniteljica naslova na ovogodišnjem Roland Garrosu Jelena Ostapenko eliminisana je već u prvom kolu od Ukrajinke Kateryne Kozlove jer je izgubila sa 2:0 u setovima. 

Peta teniserka svijeta u današnji susret je ušla kao veliki favorit protiv 66. teniskere na WTA listi, ali ipak su stvari na terenu izgledale dosta drugačije.

Tokom prvog seta viđeno je čak pet brejkova, a jedan više je napravila Ukrajinka koja je na kraju slavila sa 7:5. U drugom periodu od devet gemova samo su tri išla uz servis, a i u toj situaciji 66. teniserrka svijeta se bolje snašla i slavila je sa 6:3 te je prošla u drugi krug.

Osim nje, veliko iznenađenja danas je napravila i Kineskinja Quiang Wang koja je pobijedila Venus Williams sa 2:0 u setovima. Kineskinja, koja je 91. teniserka svijeta, slavila je sa 6:4 i 7:5 nakon sat i 42 minute igre i na taj način je izbacila sa turnira slavnu Amerikanku.

Podsjetimo da su nešto ranije u toku dana dalje prošle Amerikanka Sloane Stephens i Ukrajinka Elina Svitolina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi