Prva Serenina titula otkako je postala majka

Williams najbolja u Aucklandu

Prva Serenina titula otkako je postala majka

Admin Čaušević

Serena Williams je u Aucklandu stigla do prve titule nakon tri godine te prvog trofeja otkako je postala majka.

Serena je u finalnom susretu pobijedila svoju sunarodnjakinju Jessiu Pegulu sa 6:3 i 6:4 te tako stigla do 73. titule u karijeri.

Poslije pobjede je kazala da će novac od turnira donirati kao pomoć od ogromnnih požara koji su proteklih sedmica obuhvatili Austrialiju.

"Igram toliko dogu i prošla sam kroz mnogo toga, sretna sam što radim ono što volim. Osjećam se sretnom i zahvalnom što sam tu, zdrava, i što mogu igrati", rekla je Williams.

Ova 38-godišnjakinja na ATP Touru nastupila u četiri različite decenije, a svoj prvi trofej osvojila je 1999. godine pobijedišvi Ameli Mauresemo u na turniu Gaz de France.

Australian Open počinje 20. januara, a iskusna Amerikanka će nastojati da dođe do svog 24. Grand Slama i izjednači se Maragert Court.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi