"Đoković pobjeđuje jer nema pravu konkurenciju"

Toni Nadal iznio zanimljivu tezu

"Đoković pobjeđuje jer nema pravu konkurenciju"

Toni Nadal u nekoliko navrata pohvalio je igru Novaka Đokovoća, za koga je istakao da je u vanserijskoj formi, ali isto tako stric i trener popularnog Rafe smatra da veliku zahvalnost tome srbijanski teniser duguje i činjenici da njegov nećak, ali i Švajcarac Roger Federer trenutno ne igraju tenis karijere.

"Ne želim da zvuči kao da Novak ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi, ali istina je da se nije takmičio sa najboljom verzijom Federera. U prethodnih godinu i po dana Đoković je osvojio mnogo, a Federer očigledno nije na nivou na kojem je bio u prethodnim godinama. Takođe, ni Rafa nije na nivou na kojem je bio u prošlosti. Novak je počeo da pobjeđuje kada njih dvojica nisu bili na svom vrhuncu", izjavio je Toni Nadal.

Rafael Nadal dugo je imao veliku prednost u međusobnim duelima sa Novakom Đokovićem, ali je u posljednjih nekoliko godina srbijanski teniser uspio da nadmaši mnoge uspjehe Španca, ali i da pređe u vodstvo kada su u pitanju međusobni okršaji (25:23).

Takođe, Novak je sjajnim igrama poboljšao skor i sa Rogerom Federerom, te je u 45 duela sa Švajcarcem upisao 23 pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi