"Ponovo sam pronašao 'glad' i motivaciju"

Pospisil nakon najveće pobjede u karijeri

"Ponovo sam pronašao 'glad' i motivaciju"

Vasek Pospisil je u centru pažnje teniske javnosti nakon pobjede nad prvim igračem svijeta Andyjem Murrayem.

26-godišnji Kanađanin, trenutno 129. na ATP listi, savladao je Britanca u 2. kolu Indian Wellsa sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6), upisavši prvu pobjedu u petom međusobnom duelu.

"Osjećaj je nevjerovatan, sve se desilo tako brzo. Prošla sezona mi je bila izuzetno teška iz mnogo, mnogo razloga. Posljednjih nekoliko mjeseci sam ponovo pronašao 'glad' i motivaciju da vrijedno treniram. Znao sam da 'veliki' rezultat dolazi, vjerovao sam u sebe, samo je bilo potrebno da se dijelovi slagalice slože. Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri i sada sam veoma uzbuđen", rekao je Pospisil.

U borbi za osminu finala Pospisil će igrati protiv Srbijanca Dušana Lajovića, koji je nakon velike borbe pobijedio Feliciana Lopeza iz Španije (6:2, 4:6, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi