Radwanska osvojila titulu u Montrealu

Umorna Venus nije mogla više u finalu

Radwanska osvojila titulu u Montrealu

Poljakinja Agnieszka Radwanska je svoj posljednji turnir prije Montreala osvojila u Seulu prošle godine. To je bio njen 13.naslov i onda je stala. 13, baš i nije bio sretan broj, dugo vremena je čekala, sve do ovogodišnjeg nastupa u Kanadi.

Venus Williams definitivno nije ponudila igru kao dan ranije što se najbolje osjetilo na postotku prvog servisa (47 posto), ili na osvojenim poenima nakon drugog (27 posto). Očito je Venus bila ipak umorna za nešto više. Radwanska je povela 4-2, Venus je vratila jedan break zaostatka, imala je dvije lopte za 4-4, ali su obe otišle u nepovrat. U drugom je opet Venus uspjela da se vrati, ali nije izdržala do kraja. Nakon 2-2, Radwanska je osvojila četiri gema zaredom za svoju 14. titulu u karijeri.

Venus je ostala na 45. titula, posljednja je bila iz Dubaia ove godine. Bez obzira na poraz u finalu, venus može biti zadovoljna i pored poraza u finalu jer je osigurala povratak u TOP 20 društvo prvi put nakon aprila mjeseca prošle godine.

Finale:
Agnieszka Radwanska (Pol, 3) - Venus Williams 6-4, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.