Radwanska preko Jovanovske do drugog kola

Prvo kolo Roland Garrosa

Radwanska preko Jovanovske do drugog kola

D. Vejo

Prvo kolo Roland Garrosa u ženskoj konkurencji donijelo je danas kvalitetan tenis.

Srbijanska teniserka Bojana Jovanovski nije uspjela da se plasira u drugo kolo turnira u Parizu. Bolja od nje bila je Poljakinja Radwanska rezultatom 2:0, po setovima je bilo 6:0 i 6:2. Od samog starta meča, Radwanska je diktirala tempo, da bi na kraju zasluženo trijumfovala.

Amerikanka Solane Stephens bila je sigurna protiv Gasparyanove rezultatom 2:0, dok je Kuznetsova kući poslala takmičarku iz Kazahstana Shedovu savladavši je 2:1. Čehinja Pliskova turnir je završila porazom od Amerikanke Shelby Rogers, a bilo je 3:1. Proslavila se nije ni Njemica Lisicki koja je izgubila od Paragvajke Veronice Cepede rezultatom 2:0, dok je istim skorom poražena Hantuchova od hrvatske teniserke Mirjane Lučić-Baroni.

Carolina Garcija je sa 2:0 savladala Tsurenko, dok je istim rezultatom Ruskinja Vesnina bila bolja od Amerikanke Brengleove.

Plasman u drugo kolo još su zabilježile Heathe Watson koja je slavila sa 2:1 protiv Gibbsonove, zatim Cagla Buyukakcay koja je bila bolja od Sasnovicheve (2:1), Myrtille Georges izbacila je McHelovu (2:1), a sigurne su još bile Beckova, Halepova, Hercogova, Osaka i Porinkova koje su sa 2:0 bile uvjerljive protiv svojih konkurenata.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti