Rafael Nadal ispao s Australian Opena!
Tužan kraj legendarnog Španca na ovogodišnjem izdanju Australian Opena i povreda koja bi ga mogla odvojiti od terena određeni period (Foto: EPA)

Povreda bila jača

Rafael Nadal ispao s Australian Opena!

M. Šljivak

Rafael Nadal oprostio se od učešća na Australian Openu nakon što je u 2. kolu poražen od Amerikanca Mackenzie McDonalda s 3:0, po setovima 6:4, 6:4 i 7:5 uz zabrinjavajuću povredu teniske legende.

Amerikanac Mackenzie McDonald napravio je veliko iznenađenje i eliminisao je jednog od najvećih tenisera svih vremena za nešto manje od dva i po sata igre.

Nadal je imao ogromne probleme s povredom u ovom meču. U drugom setu je tokom jednog poena osjetio bolove, vidljivo je bilo da se radi o povredi i bilo je jasno da mu povratka nema u ovom meču.

Na kraju je McDonald lagano došao do trijumfa. Pokušao je Rafa igrati najbolje što može, ali povreda je bila prejaka i nažalost, Španac ide kući.

Oglasi

Koliki je borac legendarni španski teniser pokazuje treći set. Iako povrijeđen Rafa je igrao maksimalno, ali je u 11. gemu popustio. Izgubio je servis, McDonald je potom servirao za meč i završio je posao u ovom duelu.

"Nevjerovatan je šampion - nikad ne odustaje bez obzira na sve. Uvijek teško igrati protiv takvog vrhunskog prvaka. Pokušao sam se fokusirati na ono što radim i na kraju sam prošao dalje", rekao je McDonald nakon pobjede.

Nadal će se sigurno veoma brzo oglasiti i znat ćemo ozbiljnost njegove povrede. Svakako se nadamo da će on uskoro ponovo biti na terenu i da povreda nije teže prirode.

Podjestimo, Rafa je prošle godine u Australiji igrao fenomenalan tenis i došao je do svog drugog trofeja na ovom Grand Slamu. Tada je u finalu u četiri seta savladao Daniila Medvedeva.

Svoj prvi naslov 36-godišnji Španac je osvojio 2009. godine nakon velike borbe i pet setova protiv Rogera Federera.

Australian Open, 2. kolo:

McDonald - Nadal 3:0 (6:4, 6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi