Rafael Nadal odustao od Australian Opena
Rafael Nadal ne može izdržati pet setova.

Španski teniser u problemima

Rafael Nadal odustao od Australian Opena

E. Ganibegović

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Australian Openu. Prvi Grand Slam sezone proći će bez njega, a on je obrazložio svoju odluku.

Iako je na dobar način otvorio 2024. godinu, Rafael Nadal nije spreman za Australian Open. Nećemo ga gledati na ovom turniru.

Legendarni španski teniser obrazložio je svoju odluku. Ukratko, ne može da izdrži igranje u pet setova.

"Tokom mog posljednjeg meča u Brizbejnu zabrinuo sam se zbog lakše povrede. Došao sam u Melburn i uradio MRI. Imam mikrofrakturu mišića, a dobra vijest je da nije na istom mjestu kao ranije", napisao je Nadal na društvenim mrežama, te dodao:

"Trenutno nisam spreman da se takmčim u pet setova i idem nazad u Španiju na ljekarske preglede, tretman i odmor".

Oglasi

Teško je to priznati, ali realnost je da je Nadalova karijera pri kraju. Imao je pauzu od godinu dana, sada se vratio, no jasno je da je teško očekivati da će više biti onaj stari.

Sjajno počeo 2024. godinu

Nadal je dugo pauzirao i svi su s nestrpljenjem čekali njegov povratak. Iako je daleko od idealne forme, već u prvom meču pokazao je klasu i pobijedio nekada jednog od najboljih tenisera, Austrijanca Dominica Thiema.

Meč je odigran u okviru prvog kola ATP turnira u australskom Brisbaneu, a Rafa je do pobjede došao u dva seta. I dok je prvi protekao u dosta izjednačenom ritmu i u egalu, u drugom setu dominacija španskog tenisera.

Ovo je bio prvi duel Nadala od 18. januara prošle godine i duela na Australian Openu kada je šokantno ispao od Mackenzieja MacDonalda.

Ujedno, to je bila Nadalova 1069. pobjeda u singlu u karijeri. Na vrhu je i dalje Connors sa 1274 pobjede, Federer ima 1251, Novak Đoković 1088, a iza Rafe je ostao Lendl sa 1068. Naravno, samo su Novak i Rafa od svih navedenih i dalje aktivni, tako da imaju priliku da poprave svoj učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi