)
Mentalni gigant i najspremniji sportista današnjice: Nadalova snaga je sumirana u jednoj fotografiji

Nevjerovatni Španac

Mentalni gigant i najspremniji sportista današnjice: Nadalova snaga je sumirana u jednoj fotografiji

Haris Zilić

Dugo će se pričati o epskom finalu Australian Opena 2022. godine između Rafaela Nadala i Daniila Medvedeva.

Nakon skoro šest sati igre i velikog preokreta, Nadal je slavio sa 2:3 i došao do 21. Grand Slam titule čime je postao najuspješniji teniser svih vremena.

Meč je bio itekako iscrpljujući za oba tenisera. trebala je ogromna snaga u pomenutom finalu, a Nadal je i nakon meča pokazao da je među najspremnijim sportistima današnjice iako ove godine puni 36 godina.

Nadal je po završetku cermeonije Dodijele pehara i nakon izjava za medije otišao u trening centar sa svojim timom.

Španac je tamo odradio lakši trening na biciklu, a to su zabilježile i kamere što i sami možete pogledati.

Potez španskog tenisera vrlo brzo se proširio društvenim mrežama, izazvao dosta komentara, a najčešći epitet je "terminator".

Kako god, Nadal je od danas najbolji teniser svijeta sa 21. Grand Slam titulom, a još jednom je pokazao da itekako ima snage da igra na vhrunskom nivou još koju godinu pa neće biti iznenađenje ako ova cifra od 21 Grand Slama bude podebljana u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi