Skromnost ili laž: Ne zanima me da li ću imati više Grand Slamova od Đokovića i Federera

Zanimljiva izjava Nadala

Skromnost ili laž: Ne zanima me da li ću imati više Grand Slamova od Đokovića i Federera

E. Ganibegović

Rafael Nadal teškom pobjedom u pet setova protiv Denisa Shapovalova plasirao se u polufinale Australian Opena.

Tamo će se sastati protiv Berrettinija koji je danas nakon pet setova sa 3:2 uspio da savlada Monfilsa u fantastičnom meču.

Za španskog tenisera, dakle, ostale su još dvije prepreke do trofeja Australian Opena čime bi postao prvi igrač u historiji tenisa sa 21 osvojenom Grand Slam titulom, no čini se da to za njega i ne predstavlja najvažniju stvar u karijeri.

"To što smo jednaki meni jedino govori da smo u sjajnoj eri našeg sporta i za mene je čast da budem dio toga. Ne nadam se ničemu. Samo idem dalje, uživam u tenisu kao što sam rekao na stotine puta. Iskreno, iz dna svog srca kažem, naravno da hoću da pobjeđujem, ali više zbog toga što ja želim da nešto ostvarim, a ne da imam više nečega od drugih", rekao je Nadal pa nastavio:

"Što se tiče budućnosti, ne zanima me to mnogo. Ne vjerujem da će moja budućnost zavisiti od toga koliko titula osvojim ili koliko će drugi osvojiti. Veoma sam sretan zbog stvari koje su mi se desile u životu. Uvijek možeš da budeš frustriran, ako komšija ima veću kuću, bolji telefon… Neću biti frustriran ako Novak ili Roger budu imali više Grand Slamova od mene".

Nakon svega prokomentarisao je i izjave Shapovalova da je Nadal bio povlašten kod sudije. Istakao je da to nije tako, da razumije Denisa, te da će shvatiti da danas nije u pravu.

Top Komentari

axel42
Jesi vala dosadan sa onim odugovlačenjem izmedju servisa. Nekakvo diranje čela, nosa, pa uha, pa ono izvlačenje gaća iz guzova. Ja neznam kako oni njegovi protivnici imaju živce tolike a da mu neyebu sve živo. Totalno nesportski tip.
4 3
K79
kaže Rafa #naravno da hoću da pobjeđujem, ali više zbog toga što ja želim da nešto ostvarim, a ne da imam više nečega od drugih", rekao je Nadal # a sta zelis da ostvaris ? možda da imaš najviše grand slamova ?! :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi