Nadal se požalio, a onda dobio ogromne kritike: "Pa to se događa samo na turnirima treće kategorije"

Sonego o spornom momentu

Nadal se požalio, a onda dobio ogromne kritike: "Pa to se događa samo na turnirima treće kategorije"

E. Ganibegović

Rafael Nadal je u trećem kolu Wimbledona pobijedio Lorenza Sonega rezultatom 6-1, 6-2, 6-4.

U trećem setu pri rezultatu 4-4 dogodio se rijetko viđeni trenutak. Rafael Nadal pozvao je Talijana na mrežu da ga zamoli da ne ispušta tako glasne zvukove nakon udaraca.

Lorenzo Sonego je na konferenciji za novinare nakon meča na Wimbledonu kritikovao Rafaela Nadala zbog geste pozivanja na mrežu.

"Ne produžujem vikanje do neposrednog završetka poena, nisam očekivao da će me zvati na mrežu, te se stvari događaju samo na turnirima treće kategorije ili između veterana, ne na Wimbledonu.

Moram priznati da mi je to smetalo i patio sam zbog toga. Da nije bilo Nadala, sigurno bi bilo više pozornosti na ovo", rekao je Talijan na konferenciji za novinare.

Rafael Nadal je pak progovorio o toj epizodi i rekao da ne namjerava niti u jednom trenutku uznemiravati Lorenza Sonega.

"Žao mi je ako mu je bilo što smetalo, ni u kojem slučaju nisam htio učiniti nešto negativno. Samo sam mu želio nešto reći i ponovo razgovarati s njim", rekao je Rafael Nadal.

Naredni meč Nadal igra sutra protiv Botica Van De Zandschulpa koji je u trećem kolu izbacio Gasqueta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi