Spreman je spektakl za Federera, a mjesto radnje je - Santiago Bernabeu!

Oproštajni meč

Spreman je spektakl za Federera, a mjesto radnje je - Santiago Bernabeu!

E. Ganibegović

Legendarni Roger Federer juče je objavio kraj karijere.

Ipak, Švicarca bismo još jednom trebali vidjeti na terenu i to u oproštajnom meču, a protivnik bi trebao biti njegov dugogodišnji rival Rafael Nadal.

Ideja o organizaciji meča između njih dvojice pripada Real Madridu, javlja ESPN. Meč bi se igrao na stadionu Santiago Bernabeu, a moglo bi ga uživo pratiti više od 80.000 ljudi.

To bi poslužilo kao meč za odlazak u penziju za Rogera Federera, a sav prikupljeni novac trebao bi se donirati u humanitarne svrhe.

Rafael Nadal, inače navijač Real Madrida, momčadi čije važne utakmice posjećuje kao gledatelj, tako bi označio i impresivnu prekretnicu, igrajući tenis na stadionu svoje omiljene momčadi, pred njemu poznatom publikom.

Nadal je emotivnom porukom ispratio svog rivala, ali i prijatelja u penziju, a sada će imati priliku i zaigrati oproštajni meč protiv njega, za koji još čekamo da se potvrdi datum i vrijeme odigravanja.

"Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene, za sport u svijetu. Bilo je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija dijeliti ove godine sa tobom. Zadovoljstvo mi je što sam podijelio toliko sjajnih momenata tenisa, ali i stvari van terena", napisao je Nadal, te je dodao:

"Siguran sam da ćemo imati još lijepih zajedničkih trenutaka. Trenutno ti želim sreću sa tvojom suprugom, Mirkom, tvojom djecom, ali i porodicom. Vidimo se u Londonu", napisao je Rafael Nadal.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Santiago Bernabeu poznatiji još kao Santiago BernaLeo pošto je tu Mesi imao lakše treninge protiv jednog malog kluba
4 7
CeZenicaLik
Ako bude nesto od toga sta ste napisali,maestro i king Federer je to zasluzio...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije