Kažu da je Đoković fizička mašina, šta je onda čovjek kojeg su povrede uništile, a on radi čuda

Nadal pokazao nevjerovatnu izdržljivost

Kažu da je Đoković fizička mašina, šta je onda čovjek kojeg su povrede uništile, a on radi čuda

M. Šljivak

Rafael Nadal je bez ikakve dileme jedan od najboljih tenisera svih vremena i da nije bilo povreda vjerovatno bismo govorili o najboljem ikad. Ipak, i pored svih povreda čuveni Španac je još uvijek fizička mašina.

22 Grand Slama su u rukama Rafaela Nadala koji će početkom juna proslaviti 38. rođendan. Iako je u poznim godinama, on nema namjeru odustati i želi s trona skinuti Novaka Đokovića.

Ako ga tijelo bude slušalo, što često nije bio slučaj u prethodnim godinama, Nadal bi mogao izazvati Novaka i ostalu ekipu veoma brzo, a usprkos svemu što je prošao i brojnim povredama, Španac pokazuje da je još uvijek fizička mašina.

Snimak iz bazena to dokazuje. Nadal je plivao pod vodom bez daha čak 40 sekundi i mnogi su u nevjerici gledali kakav kapacitet pluća ima legendarni teniser.

Oglasi

Nadal se priprema za povratak na teren. Zbog povrede je morao propustiti Australian Open, ali pretpostavlja se da će biti spreman za turnir u Dohi koji se igra od 19. do 24. februara.

Naravno, njegov glavni cilj ove godine je Roland Garros. On ima čak 14 trofeja na otvorenom prvenstvu Francuske i apsolutni je rekorder po titulama.

Rafa je, podsjetimo, drugi ikad po osvojenim Grand Slam titulama. Ima ih ukupno 22, a ispred je Novak Đoković s 24. Obojica imaju mogućnost da taj učinak dodatno podebljaju.

Nadal nije siguran koliko će još igrati

Španski teniser još uvijek ne zna koliko će se zadržati na teniskom terenu. Igrat će dok ga zdravlje služi.

"Osjećam se dobro. Nisam bio godinu dana na terenu i povratak je već pobjeda", rekao je Nadal i dodaje:

"Moram prihvati sve što se dešava. Znam da stvari neće biti savršene. Ne mogu predvidjeti šta će se dešavati, nemam dugoročne ciljeve i ne znam koliko ću još igrati. Dat ću sebi priliku da budem konkurentniji ove sezone", istakao je Rafa.

Svijet tenisa s nestrpljenjem čeka povratak legende i vidjet ćemo kako će izgledati u Dohi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi