Nadal napravio korak ka besmrtnosti, pa poslao poruku gorkog okusa

Španac osvojio Roland Garros

Nadal napravio korak ka besmrtnosti, pa poslao poruku gorkog okusa

A. Čaušević

Rafael Nadal je stigao do svog 22. Grand Slama u karijeri.

Nakon što je izdržao napade Novaka Đokovića i Alexandera Zvereva u finalu je bez većih problema sa 3:0 pobijedio Caspera Ruuda i stigao do svog 14. Roland Garrosa.

Poznato je da sjajni Španac ima ogromnih fizičkih problema, ali nekako uvijek uspjeva da izvuće maksimum i djeluje dominantno kada je to najpotrebnije.

Odmah po osvajanju Roland Garrosa poslao je poruku i pomalo gorkog okusa kazavši da ne zna šta slijedi, ali da će nastaviti borbu.

"Meni lično je teško opisati osjećaje kakve imam. Nikad nisam ni mislio da ću sa 36 godina biti ovdje i ovoliko konkurentan, igrati ovako na meni najvažnijem terenu."

"Za mene je nevjerovatno igarti ovdje, vrlo je dobro, ne znam šta će biti u budućnosti, ali nastavit ću da se borim", poručio je Španac.

Nadal se zahvalio i pariškoj publici kazavši da bi se davno penizonisao da nije njih uz naglasak da mu je Roland Garros najbolji turnir na svijetu.

Naredni veliki turnir je Wimbledon, a Nadal je već ranije najavio kako neće nastupiti na nezvaničnom prvenstvu svijeta.

Promo

Top Komentari

Hadzija123
Rafa,Nole,Rodzer ljubitelji tenisa mislim da dijelimo isto misljenje a to je da smo i ali privilegiju da gledamo ova 3 ugraca zadnjih 10-15 godina. Svi su na svoj nacin posebni
4 0
SMK.Musvdg
Bravo Rafa, jedan od najboljih tenisera u istoriji, volim Đakovića, a sviđao mi se puno i Federer, ali ova mrcina je najbolji na šljaka, i to je već dokazao prije puno godina. Šteta što je ostario i ne vjerujem da ću još dugo trofeje osvajati. Svaka čast
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi