Konzumira ga svaki dan: Tajni sastojak koji je pomogao Nadalu da bude na vrhu tako dugo

Danas igra novo finale

Konzumira ga svaki dan: Tajni sastojak koji je pomogao Nadalu da bude na vrhu tako dugo

E. Ganibegović

Rafael Nadal danas igra finale Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda i ima priliku po 14. put osvojiti ovaj turnir, a ukupno 22. Grand Slam po čemu je svjetski rekorder. 

S 36 godina na leđima Španac je među najboljim teniserima svijeta, a otkrio je jedan dodatak prehrani koji mu pomaže da održava formu.

"Čudesni sastojak" Rafe Nadala je ekstra djevičansko maslinovo ulje.

"Gdje god da sam, uvijek tražim ekstra djevičansko maslinovo ulje. To je za mene neophodna hrana. Svako jutro doručkujem tost s maslinovim uljem, a za ručak i večeru obično imam salatu ili ribu, uvijek s kapljicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

To je stalni dio moje prehrane i načina prehrane. Kombinovanje uravnotežene prehrane sa sportom čini vas boljom osobom, čini da se osjećate bolje", rekao je Nadal, prenosi AS.

Podsjetimo, Nadal je 2001. godine postao profesionalac i do dan danas je u vrhu svjetskog tenisa.

Ima čak 91 ATP naslov, 21 Grand Slam trofej, a omjer pobjeda i poraza 1051/212.

Do sada je igrajući tenis zaradio 128.337.592 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi