Neuništivi Rafael Nadal!
Foto - EPA

Španac u polufinalu Wimbledona

Neuništivi Rafael Nadal!

M. Šljivak

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je preokretom savladao Amerikanca Tylora Fritza s 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 3:6, 7:5 i 7:6.

Nije danas Nadal igrao na vrhunskom nivou. Imao je dosta problema u igri, dosta fizičkih problema, ali na kraju je uspio da savlada Fritza.

Rafa dobro ulazi u meč. Napravio je rani break, ali je potom Fritz iskoristio sve probleme koje je imao Nadal, dva pute je uzeo servis Špancu za osvajanje prvog seta od 6:3.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Rafa ponovo radi rani break, ali Fritz ga uspjeva vratiti u petom gemu. Ipak, kada su svi očekivali tie-break u drugom setu Nadal oduzima servis Amerikancu, osvaja set sa 7:5 i dolazi do 1-1.

Međutim, u nastavku meča Nadal je ponovo u ogromnim problemima. Fritz je koristio svaku nevolju protivnika i lagano je uzeo treći seti sa 6:3 za vodstvo od 2-1.

Uspio je Nadal ispustiti prednost i u četvrtom setu. Fritz je radio odličan posao na terenu, imao je priliku da sve završi, ali Rafa Nadal je ipak jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Rafa u 11. gemu četvrtog seta pravi break, zatim uzima svoj servis za osvajanje seta od 7:5 i izjednačenje rezultata na 2-2.

Odlučujući peti set donosi mnogo sigurniju servis igru na obje strane. Prve break prilike imao je Nadal u sedmom gemu, iskoristio je petu i došao je do prednosti. Fritz međutim odmah uzvraća breakom, uzima svoj servis i dolazi do 5:4, a Nadal potom osvaja gem na svoj servis za 5:5.

Oba tenisera potom osvajaju gemove na svoju servu i pobjednik petog seta i meča odlučio se u tie-breaku. Nadal je bolji u ovom dijelu igre, pogodio je sve što je mogao,  dobio je set sa 7:6 i plasirao se u polufinale.

Tamo ga čeka kontroverzni Nick Kyrgios koji je lagano s 3:0 pobijedio Cristiana Garina. Bilo je 6:4, 6:3 i 7:6.

Top Komentari

adoguns88
Ima da noletu opet ispraši guzove ?
11 3
senja
Vidi se da škrabatelj ovog članka nema pojma šta se dešavalo na meču. Nadal je izgleda imao neku povredu. Od drugog seta je postalo ozbiljno. Morao je tražiti medicinski time out. Poslije toga jedva da je mogao servirati. Samo je lagano prebacivao mrežu. I kao takav se izbori za polufinale. To je vanserijski. Ono, jedino je naslov pogodio ovaj škrabatelj, ali nije ni svjestan zbog čega...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti