Nadal će zaigrati u drugom Grand Slam finalu ove sezone, ali na Wimbledonu ga nećemo gledati

Otkazao nastup

Nadal će zaigrati u drugom Grand Slam finalu ove sezone, ali na Wimbledonu ga nećemo gledati

Eldar Ganibegović

Rafael Nadal ima priliku u nedjelju osvojiti 14. Grand Slam turnir na Roland Garrosu, ako pobijedi Norvežanina Caspera Ruuda.

Nakon turneje, kako prenosi "Marca", Španac planira uzeti produženi odmor kako bi zaštitio zglobove. Dakle, Rafaela Nadala nećemo gledati na trećem Grand Slam turniru sezone.

Kako više nije u najboljim godinama, Rafael Nadal je odlučio ne riskirati. Roland Garros i Wimbledon se igraju u razmaku od samo tri sedmice. Nedovoljno za pravi odmor, naročito za tenisera u njegovim godinama. 

Na ATP tabeli uživo, Rafael Nadal je ovog tjedna osvojio poziciju. Popeo se s 5. na 4. mjesto, ali će tu ostati čak i ako uspije osvojiti turnir. Lider je Novak Đoković, a slijede ga Rus Daniil Medvedev i Nijemac Alexander Zverev.

Poruka Nadala za Zvereva

Nadal se u finale plasirao nakon što mu je Zverev zbog teške povrede predao jučerašnji polufinalni meč.

Rafael Nadal je u izjavi nakon meča pokazao koliki je čovjek i da pobjeda i finale nisu ono najbitnije za njega danas.

"Teško je, tužan sam, žao mi ga je. Odigrao je sjajan turnir, znam koliko se bori da osvoji Grand Slam. Trenutno nije imao sreće, ali siguran sam da će osvojiti mnoge Grand Slam trofeje, želim mu sve najbolje na svijetu i brz oporavak, rekao je Nadal i dodao:

"Bio je to težak meč, igrali smo tri sata, a nismo završili ni drugi set. Teško mi je reći previše u ovoj situaciji."

"Za mene je to što sam se plasirao u novo finale na Roland Garrosu ostvarenje sna, ali u isto vrijeme, način na koji je meč završio, činjenica da sam vidio Zvereva kako plače, za mene je jako bolna", zaključio je Španac.

Top Komentari

ViniJr
Eto šanse Đokoviću da i on nešto osvoji...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti